İçeriğe geç

Ant Eşi Nedir

Ant eş anlamı ne?

1- Söz: “Söz verme” anlamında kullanılan bu kelime, yeminle eş anlamlıdır. 2- Peyman: Arapçadan dilimize geçen Peyman kelimesi, günlük konuşma dilinden çok edebi eserlerde kullanılır.

Ant cümle içinde nasıl kullanılır?

Yemin etmek Örnek cümle içinde kullanımı 1- Koray’la bir daha asla kavga etmeyeceğimize dair yemin ettik. 2- Eskiden insanlar kan kardeşi olduklarında yemin ederlerdi.

Hakim eş anlamlısı nedir?

kelimelerdir. Yargıç kelimesinin eş anlamlıları yargıç, baskın, yargıç, bilge, filozoftur.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Sami, gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, kalbin manevi yönü, duygu, his, etki, şefkat, sevgi, ilgi, arzu, istek, coşku, meyil” olarak tanımlıyor ve “kalp, dil, fuad” kelimeleriyle eş anlamlı olduğunu belirtiyor.

Ant yapmak ne demek?

Arapça “yemin” kelimesiyle aynı anlamı taşıyan “yemin” kelimesinin “Türkçe Sözlük”teki tanımı şöyledir: “1. Bir olayı Tanrı’yı veya kutsal bir kimseyi veya şeyi şahit tutarak doğrulamak için edilen yemin, yemin.”

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

ANT açılımı nedir?

Yakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletme Müdürlüğü (ANT).

ANT ne için kullanılır?

ANT, Bluetooth®’a benzer bir kablosuz protokoldür ve öncelikli olarak spor ve fitness’ta kablosuz bağlantılar için kullanılır. Telefon üreticisi tarafından önceden yüklenen bu hizmet, ANT+ cihazlarını telefonunuzdaki uygulamalara bağlamanıza olanak tanır.

ANT içmek yemin midir?

“Türkçede ‘yemin etmek’ anlamında kullanılan ‘yemin’ kelimesinden de anlaşılacağı üzere, yemin bir şey içilerek yapılırdı.

Denk eş anlamlısı nedir?

eşit, denk, eşdeğer.

Harp eş anlamı nedir?

Askeri bir kelime olan savaş kelimesi dilimize Arapçadan girmiştir. Türk Dil Birliği’nin sözlüklerine baktığımızda harp kelimesinin eş anlamlısı savaş olarak karşımıza çıkmaktadır.

Zor eş anlamı nedir?

Türkçede “zor” kelimesinin eş anlamlısı “zorluk” veya “problem”dir.

Kalbimle eş anlamlısı nedir?

Kalp kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler arasında sevgi, duygu, his, kalp ve hafıza, özellikle kalp bulunur. Kelimenin ilk anlamı bir cümlede kullanılır: “Kalp, kanı tüm vücuda pompalar.” şeklindedir. Kelimenin mecazi kullanımına bir örnek “Sen kalpsiz ve nankör bir insansın.” şeklindedir.

Meslek eş anlamlısı nedir?

Meslek kelimesinin birden fazla eş anlamlısı vardır. Meslek kelimesinin ilk eş anlamlısı meslek kelimesidir. Meslek kelimesinin ikinci eş anlamlısı çıraklık kelimesidir. Meslek kelimesinin üçüncü eş anlamlısı iş kelimesidir.

Yaş eş anlamlı nedir?

Islak kelimesinin eş anlamlıları şu şekilde sıralanabilir: Islak. Nemli. Cag29 Mayıs 2024

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Eş anlamlı kelimeler hangileri?

Türkçedeki eş anlamlılardan biri çoğunlukla yabancı kökenlidir. Değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, alet-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

Ana eş anlamlısı nedir?

Mother kelimesi önde gelen eşanlamlıdır. Original ve basic kelimeleri de ana kelimesinin eşanlamlıları olarak görünür. Tüm bu anlamlar ayrıca ana kelimesinin bir eşsesli olmasından da kaynaklanır.

Ay kelimesinin eş anlamı nedir?

Kamer ve Monat aynı anlamı ifade eden kelimelerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Genç Escort