İçeriğe geç

Balıkesire En Yakın Deniz Kaç Km

Balıkesir’e en yakın deniz kaç kilometre?

İl topraklarının çoğu Marmara Bölgesi’nde, kalan kısmı ise Ege Bölgesi’ndedir. Hem Marmara Denizi’ne hem de Ege Denizi’ne kıyısı vardır ve Türkiye’de iki denize kıyısı olan altı ilden biridir. 290,5 km uzunluğundaki kıyı şeridinin 115,5 km’si Ege Denizi’nde, 175 km’si ise Marmara Denizi’ndedir.

Balıkesir’e en yakın deniz nerede?

Sarımsaklı Plajı, Ayvalık Sarımsaklı Plajı, Balıkesir merkezine en yakın sahil beldelerinden biridir. Şehir sınırları içerisinde yer alan Mavi Bayraklı plajlardan biri olan Sarımsaklı; berrak, temiz ve sığ suya ve yumuşak kumlu bir plaja sahiptir.

Balıkesir hangi ile yakın?

Balıkesir’in büyük bir kısmı Güney Marmara’da yer almaktadır. Marmara ve Ege bölgelerinde toprakları vardır. Doğuda Bursa, Kütahya; Güneyde İzmir, Manisa; Batıda Ege Denizi, Çanakkale ve Kuzeyde Marmara Denizi ile çevrilidir.

Ayvalık Ege Denizi mi?

İlçe çam ormanları ve zeytinliklerle zengindir; Ege Denizi kıyısında yer alır ve Ayvalık Adaları adı verilen bir takımadaya sahiptir. Gömeç kuzeydoğuda yer alır, güneyde İzmir İli’ne bağlı Ayvalık, Dikili ve Bergama ilçeleri, batıda ise Ege Denizi bulunur.

Balıkesir Ayvalık arası kaç km?

Balıkesir ile Ayvalık arası kaç kilometre? Balıkesir ile Ayvalık arası mesafe yaklaşık 134 km’dir.

Balıkesir Erdek ne kadar sürüyor?

Balıkesir-Erdek arası otobüs yolculuğu ortalama 1 saat 50 dakika sürmektedir.

Balıkesir deniz kenarında mı?

Ege Denizi kıyıları (Ayvalık: 54 km, Gömeç: 17,5 km, Burhaniye: 12 km, Edremit: 32 km); Marmara Denizi’ne kıyısı vardır (Gönen: 8 km, Erdek: 34,75 km, Marmara: 72 km).

Akçay hangi denize bağlıdır?

Akçay (Türkçe: White Creek), Türkiye’nin Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde bir ilçedir. Nüfusu 5.478’dir (2022). 2013’teki yeniden yapılanmadan önce bir kasabaydı. Akçay, Ege Denizi’nin kuzeydoğu kıyısındaki Edremit Körfezi’nde, Yunan adası Midilli’nin karşısında yer almaktadır. Akçay (Türkçe: White Creek), Türkiye’nin Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde bir ilçedir. Nüfusu 5’tir.

Erdek denizi nasıl?

Erdek Plajı en popüler yerlerden biri olup oldukça uzun bir kum plajdan oluşmaktadır. Denizi berrak ve sığdır. Ayrıca hemen derinleşmediği ve kumlu bir plaj olduğu için çocuklu aileler için de oldukça uygundur. Arada sırada denizanası ile karşılaşabilirsiniz.

Balıkesir’in en lüks semti neresi?

Balıkesir’in en lüks semti Bahçelievler olarak bilinse de diğer Marmara şehirlerine göre daha uygun fiyatlar sunarak yaşam kalitesi ve konfor sunan bir semttir. Balıkesir’in en ünlü semti Ayvalık’tır.

Erdek Ege Denizi mi?

Erdek; Marmara Bölgesi’nde, Marmara Denizi’ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası’nda Erdek Körfezi’nde yer almaktadır.

Balıkesir’in en büyük ilçesi neresidir?

İlçe nüfusunu anlatan Binici, şu bilgileri verdi: “Balıkesir’in ilçelerine bakıldığında en büyük ilçe 176 bin 377 nüfusla Karesi ilçesi, 175 bin 017 nüfusla Altıeylül 2. sırada, 149 bin 469 nüfusla Bandırma 3. sırada, 144 bin 995 nüfusla Bandırma 4. sırada yer alıyor. 5. sırada Edremit, 72 bin 927 nüfusla Gönen ve 68 bin 457 nüfusla 6. sırada yer alıyor.

Cunda nerenin ilçesidir?

Cunda veya Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Yunanca: Εκατόνησα Hekatonisa) Balıkesir’in Ayvalık ilçesine idari olarak bağlı bir adadır. Ayvalık Körfezi’ndeki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan 22 büyük ve küçük ada arasında yerleşime açık olan tek ada Alibey’dir.

Balıkesir’de denize nerede girilir?

Balıkesir’in başlıca plajları Büyükova Plajı, Sarımsaklı Plajı ve Tatlısu Halk Plajı’dır. Büyükova Plajı şehir merkezine 60 kilometre uzaklıkta olup Mavi Bayraklı plajlardan biridir.

Sarımsaklı Ege mi Marmara mı?

Sarımsaklı Plajları: Ayvalık’ın Küçükköy beldesinde Ege kıyısında bulunan plajlardır.

Balıkesir Sarımsaklı arası kaç kilometre?

Sarımsaklı ile Balıkesir arası kaç kilometre? Pamukkale Turizm ile Sarımsaklı-Balıkesir arası mesafe yaklaşık 150 kilometredir. Tüm uçuşlarımızın güzergah, duraklama ve seyahat süresi gibi detaylarını mobil uygulamamız ve web sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.

Balıkesir’in Ege’ye kıyısı var mı?

Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı olan bir coğrafyada yer alan Balıkesir, hem Marmara hem de Ege kıyılarındaki güzel kıyı alanları ve plajlarıyla tanınır.

Balıkesir deniz kenarında mı?

Ege Denizi kıyıları (Ayvalık: 54 km, Gömeç: 17,5 km, Burhaniye: 12 km, Edremit: 32 km); Marmara Denizi’ne kıyısı vardır (Gönen: 8 km, Erdek: 34,75 km, Marmara: 72 km).

Balıkesir Ayvalık denizi nasıl?

Büyük sahaları olmasına rağmen Ayvalık’ın bazı plajlarına göre oldukça sakin. Denizi sığ ve suyu diğer denizlere göre daha sıcak. Ancak Sarımsaklı’nın aksine deniz tabanı kayalık ve yosunlu. Ayvalık plajları listemde son sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Genç Escort