İçeriğe geç

Akçakoca Hangi Ile Ait

Akçakoca nereye bağlıdır?

Düzce’nin Aralık 1999’da il olması nedeniyle Akçakoca ilçesi Düzce iline bağlanmıştır.

Bolu Akçakoca hangi ilçeye bağlıdır?

Akçakoca, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köydür.

Akçakoca hangi il sınırları içindedir?

Aynı adı taşıyan diğer yerler için Akçakoca (anlam ayrımı) bölümüne bakınız. Akçakoca, Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki Düzce ilinde, İstanbul’un yaklaşık 200 km doğusunda bulunan bir ilçedir. Akçakoca ilçesinin merkezidir. Nüfusu 27.878’dir (2022). Aynı adı taşıyan diğer yerler için Akçakoca (anlam ayrımı) bölümüne bakınız. Akçakoca, Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki Düzce ilinde, İstanbul’un yaklaşık 200 km doğusunda bulunan bir ilçedir. Akçakoca ilçesinin merkezidir. Nüfusu 27’dir.

Akçakoca hangi denize bağlı?

Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Akçakoca, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken yerleşim yerlerinden biridir.

Akçakoca neyi meşhur?

Akçakoca Melengücceği tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” adını alan Türklerin geleneksel üretim yöntemiyle hala sürdürülen 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Sarayı mutfağına da giren bu eşsiz lezzet, ilimizin coğrafi olarak belirlenmiş ürünlerinden biridir.

Akçakoca Düzce arası kaç kilometredir?

Bu uçuşların ortalama bilet fiyatı 330 TL civarındadır.

Akçakoca Karadeniz mi?

Akçakoca, Düzce merkeze 37 km uzaklıktadır. İlçemiz Karadeniz’in batı kıyı şeridinde yer almaktadır.

Düzce eskiden nereye bağlıydı?

1869 yılında Bolu Sancağı’na bağlı bir kaza olmuştur. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerini yaşayan Düzce, 9 Aralık’ta biri yeni olmak üzere 7 ilçe birleştirilerek yeniden kurulmuştur.

Düzce hangi denizdedir?

Düzce şehir merkezi 39051 dakika kuzey enleminde ve 31008 dakika doğu boylamında yer almaktadır. Türkiye’nin illeri arasındaki yeri Bolu ilinin batısında ve kuzeyinde, Sakarya ilinin doğusunda ve Zonguldak ilinin güneybatısındadır. Kuzeyde Karadeniz ile sınır komşusudur.

Ankara Akçakoca kaç?

Ankara ile Akçakoca arası mesafe yaklaşık 274 km’dir. Kamil Koç ile Ankara’dan Akçakoca’ya yolculuğunuz yaklaşık 3 saat 25 dakika sürecektir. Bu süre hava ve trafik koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

Düzce Marmara mı Karadeniz mi?

Düzce, Türkiye Cumhuriyeti’nin Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde yer alan bir ilidir.

Akçakoca depreme dayanıklı mı?

Düz kıyılar; Melenağzı, Edilli, Töngelli, Çayağzı ve Akkaya iskeleleri. Depreme karşı sağlam bir zemine sahiptir. Akçakoca ve çevresi 1. derece deprem kuşağı dışındadır. Bilindiği kadarıyla şu ana kadar deprem çökmesi yaşanmamıştır.

Akçakoca nereye yakın?

31. 41.05 derece kuzey enleminde.

Akçakoca yüzülür mü?

Akçakoca, dünyada ender bulunan siyah incili plajları, mavi bayraklı plajları, soya kayalıkları ve 35 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızı konumunda.

Akçakoca deniz suyu temiz mi?

Sağlık Bakanlığı “Yüzme Suyu Takip Sistemi”ne göre, Akçakoca ilçemizdeki 12 plajımız “Su Sağlığı, Temizliği ve Güvenliği” değerlendirmesinde “mükemmel” olarak derecelendirildi…

Akçakoca deprem bölgesi mi?

Jeologlara göre Akçakoca daha önce 3. derece deprem bölgesindeydi. 2000 ve 2001 yıllarında bazı jeologlar Akçakoca’yı 2. derece deprem bölgesine yerleştirmişti. Orman alanı 2077 hektardır.

Akçakoca Karadeniz mi?

Akçakoca, Düzce merkeze 37 km uzaklıktadır. İlçemiz Karadeniz’in batı kıyı şeridinde yer almaktadır.

Ankara Akçakoca kaç?

Ankara ile Akçakoca arası mesafe yaklaşık 274 km’dir. Kamil Koç ile Ankara’dan Akçakoca’ya yolculuğunuz yaklaşık 3 saat 25 dakika sürecektir. Bu süre hava ve trafik koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

Akçakoca’nın nüfusu kaç?

Akçakoca, 8 ilçe ve 43 köy olmak üzere toplam 51 idari birimden oluşmaktadır. 2016 yılı verilerine göre Düzce’nin en gelişmiş ve en büyük ilçesi olan Akçakoca’nın toplam nüfusu 37 olup, bunun 24.401’i ilçe merkezinde, 13.259’u ise köylerde yaşamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Genç Escort